Rapport: Det svenska smarta hemmet 2019

Pressmeddelande m.nu: Smarta högtalare, lampor och tillbehör är årets julklapp

Ska du ge en julklapp till någon som vill automatisera sitt hem? Satsa på en smart röststyrd högtalare, smarta lampor eller ett z-wavetillbehör. Det är i alla fall det som toppar smarta hem-proffsens önskelista, enligt en undersökning från webbutiken m.nu.

Pressmeddelande: m.nu växer med 34 procent – smarta hemmet lockar allt fler

På ett år har m.nu – Sveriges ledande webbutik för det smarta hemmet – vuxit med 34 procent till en omsättning på 28,7 MSEK för 2017/2018. Det är sjunde året i rad som webbutiken lyckas nå en dubbelsiffrig tillväxt tack vare nöjda kunder och ett ökat intresse för det smarta hemmet. Samtidigt har företaget visat lönsamhet varje år.

Pressmeddelande: m.nu lanserar lektionstips för att programmera prylar i skolan

Nu när höstterminen har börjat så har grundskolor och gymnasieskolor i Sverige nya krav på sig att ge eleverna undervisning i digital kompetens. m.nu lanserar därför lektionstips, för att inspirera till kreativa och intressanta lektioner med hjälp av programmeringsbara prylar. Första lektionstipset riktar sig till bildlärare som vill göra lysande punschrullekort med sina elever.

Pressmeddelande: Uppkopplad belysning smarta hem-proffsens favorit – men röststyrning dröjer

I Sveriges smarta hem är det vanligast att belysningen är automatiserad. Däremot har röststyrning inte slagit igenom än. Detta och mycket mer framgår av webbutiken m.nu:s undersökning ”Det svenska smarta hemmet 2018”. Och en sak är klar: att fylla sitt hem med finurliga funktioner är ett snabbt växande folknöje.