Pressmeddelande: m.nu växer med 34 procent – smarta hemmet lockar allt fler

På ett år har m.nu – Sveriges ledande webbutik för det smarta hemmet – vuxit med 34 procent till en omsättning på 28,7 MSEK för 2017/2018. Det är sjunde året i rad som webbutiken lyckas nå en dubbelsiffrig tillväxt tack vare nöjda kunder och ett ökat intresse för det smarta hemmet. Samtidigt har företaget visat lönsamhet varje år.

Intresset för att skapa sig ett smart hem med exempelvis röststyrda högtalare och automatiserad belysning ökar bland konsumenter och företag. Det är en viktig drivkraft för m.nu:s tillväxt.   

– Tack vare att produkterna blir allt mer lättanvända så växer intresset, säger Erik Freiholtz, VD och grundare på m.nu. Sedan jobbar vi varje dag för att ge våra kunder en bra upplevelse. Vi arbetar efter mottot att skapa den webbutik vi själva skulle vilja handla i, och det verkar funka.

m.nu är en av de webbutiker som under flera år konstant ligger i topp på listan med högst kundomdömen hos prisjämförelsesajten Prisjakt. Just nu får m.nu omdömet 9,79 av 10 av sina kunder och är på plats 3 bland alla tusentals webbutiker som finns med på Prisjakt.  

– Nöjda kunder blir bara viktigare och viktigare i takt med att konkurrensen inom e-handeln ökar, säger Erik Freiholtz. Att vi som arbetar på m.nu kan produkter vi säljer uppskattas av kunderna. Även om smarta hem-lösningarna blir allt mer användarvänliga, så är det många som behöver hjälp för att komma igång.

Trots att m.nu växer snabbt så har företaget varit lönsamt varje år, och så även i år. Resultatet före finansiella poster landade på 0,6 MSEK. Motsvarande siffra året innan var 1,3 MSEK.

– Vi är ett tillväxtföretag som investerar för framtiden, så det är bra med lönsamhet samtidigt som höga marginaler inte är vårt huvudmål. I år har vi exempelvis lanserat internationella sajter för Norge, Finland och Tyskland. De har genererat en del intäkter från dag ett, men vi ser att de ska växa över tid.

m.nu:s resultat har även gjort att företaget har kvalat in till Veckans Affärers Superföretagarlista. Det är enbart 728 bolag, eller en knapp promille av alla Sveriges företag, som kan titulera sig Superföretag 2018.  

– Vi siktar på att fortsätta att utvecklas och att locka nya kunder. Vi har dock, precis som många andra, märkt av att årets varma sommar gjorde att kunderna hellre hade semester än handlade på nätet. Nu laddar vi för en bra julhandel.

m.nu startdes 2006 av Erik Freiholtz, som drev det som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbete som sjuksköterska inom ambulansvården fram till för två sedan. Idag har m.nu sex heltidsanställda med kontor i Johannelunds centrum i Linköping.