m.nu utökar sortimentet med Philips Hue

Sveriges ledande e-handelsbutik för hemautomation m.nu inleder ett samarbete med Philips och börjar sälja belysningssystemet Philips Hue.

Med Philips Hue kan man enkelt och trådlöst styra belysningen hemma. Till exempel kan man anpassa färg och ljusstyrka, såsom en arbetsbelysning på dagen som övergår till stämningsbelysning mot kvällen.

M.nu:s Kristoffer Ekberg installerar Philips Hue på 05:01,24.

– Våra kunder ska hitta alla moderna produkter till det smarta hemmet hos oss, så Philips Hue är ett välkommet tillskott, säger  Erik Freiholtz, VD för m.nu. Många av våra kunder uppskattar systemet för att det är enkelt att använda och snyggt designat.

Belysningen kan styras på en mängd olika sätt – allt från manuellt med fjärrkontroller till rörelsestyrt eller med färdiga scheman. Tack vare ett öppet API har många andra hemautomationssystem stöd för Philips Hue. Man kan exempelvis göra belysningen röststyrd via Apple HomeKit och be Siri tända eller släcka lampan.

– Vi gillar att Philips har satsat på ett öppet API, så att det finns mängder av tredjepartsappar och är kompatibelt med andra system, säger Erik Freiholtz. Sedan tycker vi att systemet har tagit användarvänligheten till en ny nivå. Det är enkelt att komma igång och styra sin belysning precis så som man vill ha den.

I dagsläget finns det över 600 appar som stödjer Philips Hue. För den som vill ha oändlig frihet finns även stöd för IFTTT.

I sortimentet hos m.nu finns totalt 1638 artiklar för hemautomation, hobbyelektronik och produkter för digitalt lärande. Alla Philips Hue-produkter finns tillgängliga här: https://www.m.nu/philips-hue-1

Korta fakta om m.nu:

  • Omsättning senaste bokslut: 17,8Mkr, resultat 1,8Mkr.

  • Företaget har 6 anställda.

  • Verksamheten bedrivs i Linköping.

  • M.nu är Sveriges ledande butik för hemautomation. Sortimentet i butiken är brett och kunderna hittar även andra typer av produkter såsom väderstationer och elektronikbyggsatser för barn. Utbudet breddas i samarbete med kunderna.

  • M.nu har ett snittomdöme på 9,77 av 10 på prisjakt och ligger på top 5 av alla företag som finns listade på prisjakt..

 

För mer information, kontakta:

Denis Porobic, Nordic Key Account Manager Philips, 070-681 57 62, denis.porobic@philips.com
Erik Freiholtz, VD m.nu, 070-798 05 15, erik@m.nu